onsdag 12 maj 2010

V. 28 nu

(enl.Familjelivs hemsida)
Min graviditet - BF Sön 8 aug 2010
Din graviditet startade Mån 2 nov 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Mån 16 nov 2009 (ägglossningen).
Du är på dag 192 av 280. (68,6%).
Du är i vecka 28.
Du har gått 27 fulla veckor och 2 fulla dagar (v27+2).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Sön 8 aug 2010
Du har 88 dagar kvar till beräknad förlossning.

Vecka 28
Kroppen: Livmodern är nu så stor att den påverkar hur du kan röra dig. Du kan fortfarande vara aktiv, men kroppen säger ifrån om du tar i för mycket. Då kan du få sammandragningar vilket innebär att livmodern drar ihop sig och blir hård. Det kan komma när du går fort eller är kissnödig. En sammandragning håller i sig i 10–30 sekunder, för att den ska släppa behöver du stanna upp. Om sammandragningarna börjar göra ont kan det vara ett tecken på att livmodertappen håller på att mjuka upp sig. Det bör kontrolleras hos läkare eller barnmorska.
Framöver blir besöken hos barnmorskan allt tätare. Man ser över att Symfus-fundusmåttet går uppåt i den takt som det ska och att kroppens värden är goda. Man kontrollerar järnhalten i blodet, sockerhalten, blodtryck och fosterljud.
Nu kan du få humörsvängningar igen, när kroppen börjar kännas tyngre och magen mer otymplig.
Barnet: Barnet väger nu cirka 1000 gram och längden är omkring 35 centimeter och fötterna mäter fem centimeter. Hårstråna på huvudet är ganska långa. Mjölktänderna under tandköttet är färdiga. Barnet ökar nu i vikt cirka 27 gram per dag och har börjat drömma. Vad tror du att ditt barn drömmer om?

Helt otroligt vad tiden går fort egentligen..Började min Yogakurs den 4:e mars,den är i 14 veckor..kändes som en evighet,men nu har vi bara 3 veckor kvar =( varav 2 ynka träffar till.. =( Känns vedmodigt samtidigt som skönt, ska ta & börja på med 2 smågrupper nu, en mammagrupp på dagtid(med mammorna i föräldragruppen) samt en hopplockad grupp kvällstid.
Känns jättespännande ska ni veta..Hoppfullt!! Nu är jag på G!! =)
Sen är vi redan i v.28! lilla Parvel börjar få en dygnsrytm, kickar & sparkar som bara den nu..lite då & då under dagen, för att öka takten framåt kvällen =)
Vi längtar så!! <3

Carpe Diem!

Inga kommentarer: