tisdag 22 juni 2010

V.34

(Enl Familjelivs hemsida!)
Du är i vecka 34.
Du har gått 33 fulla veckor och 1 full dag (v33+1).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Sön 8 aug 2010
Du har 47 dagar kvar till beräknad förlossning.

Vecka 34

Kroppen: Under slutet av graviditeten är det vanligt att värkarna ändrar sig en aning, ibland kan det kännas som om lungorna trycks uppåt och man får svårt att andas för en stund. Det kan vara svårt att skilja förvärkarna från riktiga värkar. De kan komma tätt och upplevas som intensiva, ett sätt att särskilja dem är att ta ett varmt bad, det får förvärkar att avta medan riktiga värkar fortsätter.
Många börjar fundera allt mer på förlossningen. Det är vanligt att man är orolig för att något ska hända. Du kan vara orolig för att du har mått ”för bra” och tänka att ”det får inte vara så här lätt”. Eller så tänker du motsatsen, ”allt har varit så jobbigt, det kanske inte är meningen att jag ska få vara glad”. Det är vanligt och helt normalt. Även som partner kan man ha många funderingar. Det är svårt att förbereda sig på att vara ett bra stöd när man inte vet vad som väntar. En del blivande pappor eller partners kan uppleva tanken på förlossningen som skrämmande.

Barnet: Barnet är väl medveten om förvärkarna, men det tycks inte vara obehagligt på något sätt. Huden har antagit en mer rosa ton genom inlagring av underhudsfett, vid denna tidpunkt kan barnet utan vidare överleva utanför livmodern. Nu reagerar barnet olika på mammas, pappas/partners samt främmande personers röster.

Ja man ser va tiden rullar på...fort går det,magen växer inte så mycket nu förtiden,men däremot så trycker det neråt mer & mer för varje dag som går =)
Huvudet är där det ska vara,sammandragningarna kämpar på för att förbereda sig för förlossningen.
Lilla Parvel bökar runt ungefär som förut,enda skillnaden är ju att nu syns det verkligen hur Parvel ligger,vad det är för en kroppsdel som putar ut..mest rumpan! =o)

Jag fick åka till BM på en xtra kolla av Blodsockret imorse,det var lite för högt igår,9.8 var det då..så imorse blev det koll igen,fastande & fick vara kvar i 2timmar..men det var okej,låg i mina ögon fortfarande lite högt,ena provet på 7.4 & det andra på 8.9 men de låg ju under gränsen som BM har på 10 så,det skulle vara lugnt.
Nä nu ska ja åka ner på byn uträtta lite ärenden,handla lite fikabröd för min vän Pia kommer på en fika på em =o)

Carpe Diem!

Inga kommentarer: