torsdag 16 december 2010

Vad har hänt sen sist...

Ja ni, vad har hänt sen sist..
Alexia har hunnit bli 4 månader & 17 dagar.
Jag helammade henne tom hon var ca 4 månader, jag åkte på mjölkstockning!! fast jag alltid va så noga med att vara varmt klädd..så åkte jag på de ändå.
Vet precis när jag blev kall oxå =( det var när jag, Mari & ungarna var ute & gick en dag. Det blåste/snådde så fruktansvärt & jag hade fel jacka!!
Då var Alexia ca 3månader & 1 vecka.
Jaja, kände att de va nå lurt på G när jag ammade hemma hos Mari innan jag & Alexia åkte hem.
Detta var på en fredag, lördag & söndag så gjorde det sååå fruktansvärt ont..de spelade ingen roll vad jag gjorde, hur mycket jag ammade/pumpade/värme, tårarna bara forsade utan att jag kunde hindra dem..så på söndan köpte vi ersättning NAN 1.

Lilla Alexia åt flaskan utan nått som helst problem, verkade gilla ersättningen hur bra som helst. =)
Så jag började med en nedtrappning av min amning, men det tog ju oxå sin tid..Under den första tiden så hade jag fortfarande fruktansvärt ont när jag skulle amma, så jag slutade med det ganska snabbt. Så på ett par veckor bara så övergick alla mål till ersättning.
Vi fick en gladare (ja hon kunde visst vara ännu gladare!?) tjej som sov längre stunder under dagen oxå. Nattetid har hon ju sovit hela nätter sen länge tillbaka.

Så när stumpan var 3,5 månader så var vi till BVC & då vägde lilla Parveln 5685g & var 62,5cm lång.
Sen till nästa vägning som var när hon var 4 månader (hon fick ju börja med ersättning när hon var 3mån & 9dar) så vägde hon 6480g & var 64cm lång.
Alltså hon hade gått upp 795g på 2veckor!! =D
Inte konstigt att hon verkade må mycket bättre ju mer ersättning hon fick!

Jaja, jag gav Alexia 4 månader med amning så grunden fick hon iaf.
Sen gick det bara ett par dagar med hel ersättning så började jag känna igen ett betéende som jag inte gillade..Ont i magen, uppsvullen magen, så hård i magen att stackars stumpan nästan skrek & blev högröd i ansiktet när hon skulle bajsa =(.
Så efter bara 5 dagar så kontaktade jag BVC igen, vi fick komma på ett läkarbesök.
Mina misstankar om att även Alexia (hennes storasyster Sofie var allergisk mot mjölk! )reagerade på mjölk var sanna.
Så iväg det bar på Apoteket & beställde Nutramigen LIPIL 1 & med min vanliga otur så fanns det inte hemma utan det tog 2 dagar till innan det fanns på Apoteket.
Men på fredagen så hämtade jag det & på eftermiddan så gav vi henne Nutramigen första gången.
Hon gillade det direkt så det var inga problem =).
Redan under helgen så märkte vi stor skillnad på stumpan, bajsade utan problem = flera gånger/dag..mindre svullen i magen & sov hela nätterna igen. =D

Har nu kört med Nutramigen i 6hela dagar & stumpan mår hur bra som helst!!
Ska köra i 8 dagar till sen skulle vi visst göra en provakation?? jaja, vi får väl se hur de blir me den!!
Varför sabba ett fungerande mående bara för att läkaren säger att de inte finns nått annat sett att kolla mjölkallergi på?
Fy vad jag saknar Dr Bååth!!!

Ja nu har jag skrivit hur mycket som helst..fast jag inte trodde att jag hade så mycket att berätta..men när man väl sätter sig & skriver så känns det som om det bara "bubblar" ur en hel massa ord!
Nä nu ska jag ta & byta bajsblöja..

Carpe Diem!

Inga kommentarer: