fredag 16 oktober 2009

Äntligen är det Fredag =)

Igår var jag till Ö-sund på lassa..träffade min ortoped på Smärtenheten, vi pratade om min nacke samt min onda hand & tummled..hon tyckte handleden var lite svullen samt så märkte hon att den ömmade, men hon trodde inte att det var nå annat än att jag överansträngt leden.
Så hon skulle knåpa ihop en remiss till en handtekniker så att jag fick mig stödskenor för mina värkande handleder =/ men det kunde ju bero på min Fibro oxå, så jag får väl avvakta & se vad som händer. Sen frågade hon lite hur jag mådde, hur jag sov osv..hon tyckte att jag såg helt knäckt ut, som om min kropp var helt utmattad & slut! Det kändes inge kul att höra, att det tom syns såå väl =( men å andra sidan så är ju de van att se oss med konstant smärta, de é ju inte direkt så att man kan ljuga!
Hon frågade oxå om jag blivit sämre sen jag börjat arbetspröva men det sa jag att de har jag inte, men å andra sidan så har jag nyss varit på Ryggis i 4veckor, så det är kanske därför jag känner mig helt slutkörd..Vi får hoppas det sa hon, men jag fick lova att verkligen lyssna på min kropp & ta det lugnt.
Så stavgångspromenader får jag väl vila ifrån ett tag nu då =(

Sen frågade jag om hon kunde skicka en remiss till Lund, till en specialist för triggerpunktsmicrokirurgi, eftersom jag blev så bra efter både Åkes spruta samt efter mitt besök hos Atlantotec.
Hon hade aldrig hört talas varken om Atlantotec, Åke eller Hans(han i Lund)men sjukgymnasten visste vem Å & H va så han gick & skrev ut 2 papper från nätet, så att hon kunde läsa lite.
Men hon tyckte det var bättre att hon tog & ringde till Lund så att hon kunde få höra lite mera vad de kanske kunde hjälpa mig med, för kunde de hjälpa mig där så skulle hon skriva en remiss dit.
För där på Smärtenheten så har de prövat att ge mig olika sorters mediciner & triggerpunktsblockader, båda utan resultat så här i stan kan de inte hjälpa mig nått mera.
Verkar som om de helst vill att man ska klara av en massa piller, annars vet de inte va de ska hjälpa en med..men det känns ju jättebra att hon ska göra sitt yttersta för att lotsa mig vidare iaf =)

Idag har jag varit på jobbet igen, känns kul att ha ett ställe att gå till även om det bara är några få timmar =) På måndag så ska jag på AF igen,kursdag sen vila tisdag för att sen va på jobbet onsdag & torsdag, sen på torsdag åker jag neröver till Sthlm igen, för att sen på fredag åka en sväng till Kungsör =) De ska bli KANON KUL ska ni veta ;) Berättar mera vid ett senare tillfälle ;)

Men nu ska det bara bli skönt med en återhämtningshelg med familjen, för det känner jag verkligen att jag behöver just nu.
Är ju som sagt helt knäckt i mina stackars leder, så igår kväll började jag om med mina hälsokostpiller igen, hoppas att de ger verkan så att jag slipper att må så här, samt att jag kanske kan få börja sova lite bättre om nätterna..
Men, men det är ju bara att gilla läget!!

Nä nu orkar jag inte skriva nå mera..ska ta & börja på me middan ist =)
Var in på ICA & fick smaka en sån god fläskfilégryta med limesås, som jag tog receptet på =) till den tror jag att det blir strips & en liten sallad. *mums*
Sköt om er nu alla mina bloggisar & var rädda om varann <3

Carpe Diem!

2 kommentarer:

Lotta sa...

Kära vännen....jag hoppas verkligen de ger dig den hjälpen du behöver...
Vad är det för hälsokostpiller du äter?

Ha en skön helg å hoppas kroppen inte är alltför ond...

Varm kram från mig <3

Jannike sa...

Hej vännen!!

Vad härligt att höra dels att DU TRIVS SÅ BRA på din nya "praktikplats", men oxå att DU BLEV LYSSNAD PÅ - jag blev faktiskt lite fascinerad - det här är ju vad allt handlar om, att nån tro på en ... Hoppas, hoppas verkligen hon fortsätter så OCH att det löser sig med remiss vidare!!

Hoppas oxå att din kropp fått den vila den behöver nu i helgen tillsammans med nära å kära!!

Varma styrkekramar från mig//Jannike