fredag 17 april 2009

Stadsresan!!

Vi åkte ju till stan igår när Sofie & Anna var till Dr Bååth..Sofie fick börja att blåsa i ett munstycke som Lillemor sedan läste av på datan. Hon"peffade" jättebra Lillemor blev stolt,sen blev hon blev både vägd & mätt...Växer som bara den..snart i kapp "mamsen" =o) längd mässigt iaf...Lilla jag är ju bara 1.61 över havsytan & Sofie knappar in snabbt 1.59 va hon nu =o)
Efter det så blev vi visad in till Dr Bååth, har har varit sjuk länge men har varit tillbaka på jobbet ett tag nu..Lite annorlunda var han, skakade mycket, lite problem med talet, men annars var han samma underbara läkare som både jag & Sofie mindes..
Det blev ingen borttagning av medicin, han tyckte att hon skulle fortsätta med Seretide diskus morgon & kväll..men genom att hon verkar ha jättelätt att bli förkyld, samt att få en hemsk hosta mest nattetid, så rekomenderade han henne att testa en tablett Singulair varje kväll för att få ett bättre resultat, vi skulle testa ett tag & sedan ringa honom för utvädering..

Lilla Anna var som vi redan gissat, allergisk mot mjölk pricktestet gav resultat..sen testade Lillemor henne mot hund oxå, genom att de tyvärr brukar gå hand i hand..det visade sig att hon troligen är känslig mot pälsdjur oxå =o( men hon är lite för liten än för att veta riktigt, sen var hon ju förkyld nu oxå så då är hon extra känslig..så vi får avvakta & se hur hon reagerar när hon blir frisk från förkylningen...
Så Mari fick ett Livsmedelsrecept på Nutramigen, hon fick 12 burkar/uttag samt att hon kan ta ut 6 ggr..Mari tog ut första 12 burkarna igår i stan, betalade 120:- När vi var till Sollefteå fick hon betala 190:- för 1 burk!!! Snacka om tur att man får Livsmedelsrecept!!

Ja det var lite om gårdagen..Nu ska jag åka ner till Mari & hjälpa henne lite...hon är ju i flyttar tagen hon oxå ;o)
Så nu bär det iväg mot Gulldalen för dem.

Sköt om er!! Kramen

1 kommentar:

Mamma Melissa sa...

Oj, att det skall vara sådan skillad i pris!:./

Skönt att ni i alla fall verkar få lite svar... kompletterande medicinering, tester osv. Känns skönt när i alla fall den biten av vården fungerar:.)